TOSHIBA ESTIA инверторни термопомпи въздух/вода

Днес, повече от 130 години след основаването си Toshiba е световен лидер в областта на високите технологии, предлагаща продукти и системи, които подобряват комфорта, здравето и контрола. Възможност на свързване на до 4 вътрешни тела към едно външно, широка гама на вътрешните тела, DC двойнороторен компресор, DC хибридно инверторно управление, изключителна надежност, висок коефициент на трансформация, ниски нива на щум, удължен тръбен път, голяма гъвкавост, бързо и прецизно управление — това са само част от характеристиките, които са в основата на широкото приложение на мултисплит ситемата наToshiba.

Отоплителните и охладителните системи на бъдещето!
Стъпка в правилната посока за намаляване на замърсяването и емисиите на CO2.
Увеличаването на CO2 и други парникови газове е от ключово значение.

Представяме на Вашето внимание Toshiba Estia супер-ефективно отопление и топла система за отопление на домовете и бизнеса. Estia представлява пробив в мисленето на интелигентната топлинна помпа и инверторни технологии, чрез ефективно прехвърляне на топлината от околната среда от външния въздух за нагряване на вода на вътрешната отоплителна инсталация.  Въз основа на доказания на Toshiba Супер Дигитален Инвертор, иновативен DC двойно роторен компресор, DC инвертор и R410A хладилен агент, който предоставя най-висок коефициент на трансформация (COP) в класа си. Това означава повече мощност за по-малко консумация на енергия, както и идеалното екологично и икономично решение за Вашия дом.

 

Иновативни системи за отопление и охлаждане от Toshiba
Правилната стъпка за понижаване на замърсяването и отделянето на CO₂

Повишеното отделяне на CO2 и други газове с парников ефект са основен проблем, с който трябва да се справим.

 В съответствие с европейската ангажираност за намаляване на вредните емисии с 20% до 2020г., като възможни цели за оптимизиране бяха идентифицирани загубите на енергия от отопление на жилищни сгради и подгряване на вода за битови нужди.Термопомпите въздух-вода се определят като технология за възобновяема енергия в сравнение с отоплителните системи, използващи изкопаеми горива или неефективното електрическо отопление.Сега те се считат за идеалното решение за отопление на помещения и подгряване на вода за битови нужди. Отоплението на жилищни сгради с помощта на газ, нафта или електричество води до повишаване нивото на отделяния в атмосферата CO2. Освен това, тези традиционни отоплителни системи са по-неефективни и в следствие на това, се увеличават експлоатационните разходи.
 Термопомпите въздух-вода Estia на Toshiba са идеалното решение за повишаване на енергийната ефективност (коефициент на трансформация СОР), използвайки въздуха като основен енергиен източник.Това е цялостна система “всичко в едно”,  проектирана да осигурява подходящата температура за отопление на помещения, за подгряване на вода за битови нужди и като допълнително преимущество – охлаждане през топлите сезони.Термопомпите въздух-вода на Toshiba могат да работят с две независими една от друга зони. Това решение осигурява подаването на вода към различни отоплителни тела с температура до 55 °C.Тази технология дава възможност за повишено енергоспестяване, а употребата на високоефективните термопомпи Toshiba гарантира дългосрочна надеждност.
es_1
През последните години, инженерите на Toshiba разработиха и патентоваха иновативни авангардни решения и компоненти, като двойно роторния компресор и IPDU инвертора, което доведе до постигането на значителни енергоспестявания и висока ефективност.

 Външно тялоHWS1103H8E

Toshiba има дълъг и успешен опит в производството на термопомпи въздух-въздух. Същата надеждна и отличавана с награди технология стои и в основата на новите термопомпи въздух-вода. Преди всичко, водещата инверторна технология и постояннотоковият двойно роторен компресор. Термопомпите Estia работят и с надеждния и безопасен хладилен агент R-410A.

 Хидро модулt2

 Високоефективният пластинчат топлообменник приема оптимално количество хладилен агент за подгряване на вода при ниска или средна температура (20-55 °C), или за охлажането й (10-20 °C). Резервният нагревател (опции 3, 6 или 9 kW) допълнително поддържа работата при екстремни условия. Хидро модулът съчетава високотехнологично управление на температурата на водата за оптимизирано разпределение към отоплителните тела и бойлера за гореща вода за битови нужди.

Бойлер за гореща вода за битови нужди.zasobnik-cwu-toshiba-do-pomp-ciepla-estia-hws-3001cshm3-e

Бойлерът Estia е компактен изолиран съд от неръждаема стомана, предназначен за подгряване на вода за домакински нужди. Оптимизирана е и цялостната работа на системата, благодарение на вградения коаксиален топлообменник, който използва подгрятата от термопомпата вода (в случаите, когато е енергийно ефективно и възможно). С помощта на оптимизираната логика на управление, когато е неохбодима допълнително гореща вода се активира вграденияелектрически нагревател. Това решение намалява
експлоатационните разходи и гарантира
постоянно ниво на температурата на горещата
вода. С трите си варианта за обем на бойлера (150,
210 или 300 литра) Estia може да отговори на
нужите на всяко домакинство.

Управление със седмичен таймерestia_controller-500x500

Управлява разпределението на гореща вода към 2 зони и към бойлера. Вградената софтуерна логика приема сигнали от сензорите, регулира температурата на водата и оптимизира енергийното потребление на системата. Освен това, антибактериалното действие регулярно повишава температурата в бойлера.
Удобното дистанционно управление е прикрепено за допълнително удобство към хидравличния модул. С широкия си и подробен дисплей, то дава
възможност за визуализация и настройка на всички основни работни параметри, както и програмиране на седмичния таймер.

Продуктова брошура

Технчески данни

Монтажна инструкция – вътрешно тяло

Монтажна инструкция – външно тяло

Монтажна инструкция – бойлер

Ценова Листа Toshiba Estia_pricelist_2014