Медицински център Асклепий, ул.Амибуе

 

Започнахме реализацията на медицински център с офиси и подземни гаражи на ул. Ами Буе, в район Красно село в столицата с РЗП 1056,51.

Инвеститор на проекта е фирма Асклепий 05. Проектът е разработен от АРТ ДЕПО – арх. Георги Райчев, а главен изпълнител е Консорциум Ремонтстрой инженеринг – инж. Драгомир Драгомиров. Изпълнител на ОВК инсталацията на медицинския център е фирма Клима Билд. Всички останали инасталации са изградени от главния изпълнител Консорциум Ремонтстрой инженеринг.

„Клима Билд започна работа по проекта на медицинския център Асклепий през месец юни 2013 г., когато д-р Михайлов, представител на инвеститора, се свърза с нас”, споделя г-н Деян Керай, търговски директор на компанията.

„Разгледахме проектите по ОВК и предложихме на инвеститора някои подобрения и оптимизации за инсталациите. Водната система в сградата беше проектирана с черни тръби, като след разговори с клиента решихме да изпълним цялата тръбна мрежа от новата за пазара система

тръби и фитинги от галванизирана стомана
на прес сглобка на Sanha, Германия. Системата е изключително надеждна и сигурна чрез специална система за проверка на направената сглобка, а също така е много бърза за монтаж поради лесната сглобка чрез пресоване със специална машина”, допълва той.

През месец юли започнва същинската работа по обекта, като тя се състои в доставка и монтаж на хидравлична система с конвектори за подов/стенен монтаж в помещенията и източник на топлина и студ чрез термпомпен чилър на световноизвестния производител Carrier, USA, на която марка Клима Билд е дистрибутор. Инсталацията е захранена от абонатна станция чрез ТЕЦ за реализиране на топла вода през периодите, в които термопомпеният агрегат не е ефективен.
В сградата са

изградени няколко общообменни вентилации
В операционна зала има изградена отделна вентилация чрез специална климатична камера, произведена за работа в чисти помещения на доказалият се вече производител DamVent България. Камерата е двойно подсигурена чрез връзка с абонатна/чилър и отделен инверторен термопомпен агрегат на директно изпарение на един от лидерите в областта Toshiba Япония.

Конвекторите са производство на Carrier USA и са със специални DC двигатели за постигане на нисък шум и надеждност. За целогодишното ползване на системата ще бъде напълнена с незамръзваща течност.

Търговският директор на Клима Билд разказва, че компанията е изпълнила обекта чрез собствен персонал, специализиран в областта на изпълнение на ОВК инсталации, като служителите притежават необходимите документи и сертификати. „Дългогодишният опит на работниците доведе до качествено изпълнение на инсталациите”, категоричен е той.

„Заложеното оборудване е от реномирани и надеждни производители от световен мащаб, доказали своето качество и производствени характеристики на продуктите:
• чилър/термпомпа – Carrier, USA;
• конвектори – Carrier, USA;
• агрегат директно изпарение – Toshiba, Japan;
• хидравлична система – Sanha, Germany;
• помпи – Grundfos, Denmark;
• спирателна арматура и принадлежности – Tiemme, Italy;
• климатична камера – DamVent.

Специфичен и особено специален беше моментът на доставка на термопомпения агрегат. Съоръжението трябваше да се позиционира на покрива на сградата. Поради това, че сградата се намира в централен район на града на малка уличка, предизвикателство беше да се позиционира кран и той безпроблемно да повдигне машината на покрива”, разказва г-н Керай.

Portfolio Details

Client Асклепий 05 ЕООД

Type of work ОВК, абонатна

Starting Date 01.09.2013

Completed No